Regimul tău de noapte

Deoarece pielea ta se reparată în mod natural noaptea, rutina ta nocturnă ar trebui să fie în legătură cu tratamentul și oferirea pielii tale de ceea ce are nevoie, spune dr. Rogers. „Dacă pielea ta arată lipsita de strălucire, exfoliază-te. Dacă este iritată, hidratați și protejați. ” Iată cea mai bună ordine de aplicare a produselor de îngrijire a pielii pentru a vă asigura că veți beneficia la maxim de calitătile lor:

PASUL 1: (DOUBLU) CURĂȚARE

Pentru a scăpa de praf, murdărie, ulei și machiajul zilei, unii experți recomandă să vă îndepărtați mai întâi machiajul cu un demachiant dedicat înainte de a vă spăla fața cu un demachiant blând. Mai bine, încercați o curățare dublă , care presupune utilizarea unui ulei de curățare mai întâi pentru a vă dizolva machiajul și apoi pentru a vă spăla din nou fața cu demachiantul obișnuit.

„Primul pas este să vă scoateți machiajul. Acesta este pasul în care ați folosi în mod obișnuit un ulei de curățare ”, explică acupuncturistul și herbalistul Kathleen Funk . „Al doilea pas este să folosiți o spălare a feței pentru a îndepărta excesul de sebum, murdăria și machiajul pe care l-ați dezlegat la primul pas. Acest lucru vă lasă pielea proaspătă și perfect pregătită pentru a vă absorbi tratamentul pielii.

SFAT: Dacă utilizați un exfoliant fizic, precum un scrub facial, folosiți-l în locul demachiantului după îndepărtarea machiajului.

Încercați:

PASUL 2: TONERI, ULEIURI ESENȚIALE ȘI STIMULATOARE

Dacă utilizați un toner, aplicați-l așa cum v-ar face dimineața.

În timpul nopții, unora le place să aplice diferite tipuri de stimulatoare de îngrijire a pielii , pe care le veți vedea sub formă de ceață, esențe, ape de înfrumusețare sau seruri hidratante (acid hialuronic). Acestea sunt perfuzate cu diferite ingrediente active, dar, în mare parte, scopul este hidratarea și hrănirea pielii.

Întrucât acestea sunt formule ușoare, aproape de apă, aplicați-le după spălarea feței, așa cum ați face cu un toner. „Dacă folosiți ambele, aplicați toner și esență”, spune dr. Rogers. „Tonerul este mai mult de curățat, iar esența este mai degrabă despre administrarea unui tratament.” Dacă utilizați mai multe boostere, se aplică aceleași reguli: aplicați de la cel mai subțire la cel mai gros.

PASUL 3: CREMA PENTRU OCHI

În afară de a repara ridurile așa numite laba gâștii și a cercurilor întunecate, cremele pentru ochi pot servi, de asemenea, pentru a vă proteja zona delicată a ochilor de celelalte produse de îngrijire a pielii.

In general, ar trebui sa aplici crema de ochi înainte de tratamentele tale pentru a-ți proteja zona ochilor impotriva unor ingrediente puternice, care ar putea provoca iritatii.

PASUL 4: SERURI, PEELS ȘI CREME DE TRATAMENT

Ca și restul corpului, pielea face cea mai mare parte a reparației, restaurării și regenerării sale în timp ce dormim. Acesta este motivul pentru care majoritatea tratamentelor de îngrijire a pielii - cum ar fi medicamentele eliberate pe bază de rețetă (tratinoin, acnee și rozacee), creme cu retinol, tratamente exfoliante (coji și măști) și seruri anti-îmbătrânire (infuzate cu peptide, factori de creștere și alte ingrediente biologic active) - sunt mai bine a fi folosite in tratamentul de noaptea. Cu toate acestea, în loc să vă stratificați toate serurile și cremele de tratament, dr. Rogers vă sugerează să vă alegeți tratamentul de seară în funcție de nevoile momentane ale pielii.

„Prea mulți pași cresc doar riscul de iritație și scad probabilitatea rezultatului dorit”, spune dr. Rogers. „Alegeți-vă tratamentul de seară pe baza a ceea ce pielea dvs. are nevoie în acea noapte, nu pe baza a ceea ce aveți în dulăpiorul dumneavoastră cu medicamente. În unele nopți, poate fi doar spălat, hidratat și pat. Există întotdeauna mâine pentru a oferi pielii tale mai multă dragoste. ”

Iată alte considerente:

· Alegeți intre medicamentele pe bază de rețetă (pentru acnee sau rozacee) SAU tratamente exfoliante (cum ar fi tampoanele AHA / BHA, cojile sau măștile de detoxifiere). „Dacă folosiți ambele în aceeași noapte, vă creșteți semnificativ riscul de a vă irita pielea”, avertizează dr. Rogers.

· La fel ca medicamentele eliberate pe bază de rețetă, nu utilizați creme cu retinol în aceeași noapte cu tratamentele exfoliante.

· Tratamente exfoliante: Folosiți-le puțin, de una până la trei ori pe săptămână.

· Măști de detoxifiere / argilă: pentru majoritatea oamenilor, o dată pe săptămână este suficient.

Încercați:

PASUL 5: MASCA DE HIDRATARE SAU ULEIUL PENTRU FAȚĂ

Dacă pielea dvs. este pe partea uscată, poate doriți să adăugați o mască cremă hidratantă sau ulei de față. Ambele tipuri de produse sunt în general ușoare și pot fi utilizate în mod obișnuit, de câte ori pielea ta are nevoie de un plus de hidratare.

Încercați:

PASUL 6: CREMA HIDRATANTĂ SAU DE NOAPTE

Unele persoane folosesc același hidratant în timpul zilei și noaptea. Cu toate acestea, cremele hidratante de noapte sau cremele de noapte sunt, în general, mai groase și mai grele și concepute pentru a fi absorbite pe parcursul mai multor ore.

Cremele hidratante, în special cele mai grele folosite noaptea, creează un strat protector pe piele pentru a preveni evaporarea apei în timp ce dormiți, spune dr. Rogers. „Menținerea unui conținut ridicat de apă în piele este esențială pentru vindecarea și menținerea pielii sănătoase. Dacă utilizați crema hidratantă potrivită, acesta ar trebui să fie ultimul dvs. pas, deoarece nimic nu va trece prin asta. "

Încercați: 


Timing-ul contează, de asemenea


Pe lângă ordinea aplicării, unii experți consideră că este important să se ia în considerare și timpul necesar pentru ca pielea ta să absoarbă produsele. Cu toate acestea, din moment ce majoritatea dintre noi ne grăbim să ajungem cat mai repede să ne odihnim , dr. Rogers înțelege că acest lucru nu este întotdeauna posibil. Sfatul ei? Mențineți rutina simplă de îngrijire a pielii.

„Multe produse spun că trebuie să așteptați între cinci și 30 de minute înainte de următorul pas pentru a asigura absorbția corectă, dar cine are timp pentru asta? Dacă o complicați, nu o veți face ”, spune dr. Rogers. „Dacă aveți mai mulți pași, întrerupeți un pic (un minut) pentru a permite fiecărui produs să reacționeze cu pielea. De exemplu, noaptea, după ce mă spăl pe față și îmi aplic serul sau tratamentul de seară, doar îmi închei ziua și mă culc. Îmi păstrez crema hidratantă pe noptiera mea și o aplic chiar înainte de a mă culca pentru a oferi acestor tratamente speciale, de obicei costisitoare, mai mult timp pentru a pătrunde în piele înainte de a le sigila cu crema. ”

Un alt sfat? Ascultă-ți pielea. Amintiți-vă că sunteți unice și că nimeni altcineva nu are pielea voastră. Indiferent ce spun specialiștii, este important să găsești ce funcționează pentru tine și să fii mereu amabilă cu pielea ta.

Aveți nevoie de o referință rapidă despre cum să parcurgeți rutina de îngrijire a pielii? Vezi mai jos infograficul.