Am pus experților dermatologi întrebarea pe care ne-o punem si noi de fiecare dată când cumpărăm un produs nou pentru îngrijirea pielii sau adăugăm un pas la rutina noastră: În ce ordine ar trebui să-mi aplic produsele de îngrijire a pielii și … contează? (La urma urmei, absorbim aceeași cantitate de zahăr din dulciuri, chiar dacă le consumăm ultima dată, nu? Din păcate ...) Se pare că ordinea contează!

Citiți mai departe pentru detalii si nu ratati infograficul rezumativ de la final.

Ordinea contează! Iată de ce

Potrivit medicilor dermatologi, aplicarea produselor de îngrijire a pielii în ordinea corespunzătoare asigură că pielea ta primește beneficiile complete ale fiecărui produs.

„Ordinea cererii este incredibil de importantă”, spune dr. Rogers. „Sarcina pielii este să păstreze lucrurile afară, dar multe dintre produsele de îngrijire a pielii pe care le folosim au ingrediente pe care vrem să le introducem. Doar o cantitate foarte mică din aceste ingrediente cheie pot pătrunde în piele, chiar și atunci când sunt perfect formulate și perfect aplicate. Dacă nu aplicați produse într-o ordine corectă, nu veți vedea cele mai bune rezultate din regimul de îngrijire a pielii. "

Ordinea de aplicare a produselor pentru îngrijirea pielii: un ghid pas cu pas

Deci, ce produs trebuie aplicat înaintea altuia, întrebați? O regulă ușor de urmat este de a aplica produsele cu cea mai subțire consistență la cea mai groasă sau de la lichid la ulei. „În general, gândiți-vă de la subțire la gros, dar doriți, de asemenea, să utilizați mai întâi produsele cu ingredientele care sunt cele mai importante pentru a pătrunde în piele (cum ar fi antioxidanții din seruri) și terminați cu produsele care trebuie să stea deasupra pielii (precum emolienții și umectanții din hidratanți), spune dr. Rogers.

Regimul tău de zi

Rutina de dimineață se referă la protecția împotriva soarelui, a poluării și a elementelor, așa că lăsați-vă exfoliantele și produsele de tratament, precum retinolul, pentru seara.

PASUL 1: CURĂȚAREA


Dimineața, începe prin a vă stropi fața cu apă caldă sau, dacă trebuie, spălați-vă cu un demachiant blând, conceput pentru tipul dvs. de piele.

vezi produs

PASUL 2: TONER


Majoritatea oamenilor aleg să omită tonerele, în parte, deoarece există o presupunere persistentă că majoritatea acestora sunt dure și irită pielea. Din fericire, nu mai este cazul. Cu toate că nu „micșorează” fizic porii, noua generație de tonere poate servi mai multe scopuri, cum ar fi un sistem de livrare pentru antioxidanți, derivați de vitamina B și chiar acizi tonifiați. În plus, fiecare tip de toner este destinat unei probleme diferite de piele, de aceea este important să folosiți tipul potrivit pentru pielea ta.

Cu toate acestea, dacă ai trăit toată viața fără să folosești un toner și pielea ta pare sănătoasă, nu este necesar să începi să folosești unul. Tonerele au fost create pentru a ajuta la întoarcerea pH-ului pielii după ce a devenit prea bazic din săpunurile dure, explică dr. Rogers. „Curățătorii de față sunt acum mult mai bine echilibrați decât tonerele nu sunt un pas necesar pentru mine, mai ales dimineața când chipul tău este curat de la spălarea din noaptea precedentă. Toniferele pe bază de alcool contribuie la uscarea excesivă a pielii prin îndepărtarea uleiurilor de protecție, iar tonerele pe bază de apă sunt un vehicul sărac pentru intrarea în piele a ingredientelor active.


PASUL 3: SERUL ANTIOXIDANT


Serurile sunt tratamente super-concentrate, bogate în nutrienți, care abordează probleme specifice, astfel încât este mai bine să le păstrați cât mai aproape de piele. Există diverse seruri disponibile pe piață astăzi, dar se recomandă seruri antioxidante , care oferă o varietate de beneficii - de la răspândirea răspunsului inflamator al pielii tale până la neutralizarea daunelor provocate de razele UV și poluanții de mediu.

vezi produs

PASUL 4: CREMA PENTRU OCHI

Conform dermatologului Annie Chiu, este vital să aplicați o cremă pentru ochi cel puțin în fiecare seară, dacă nu de două ori pe zi, începând cu vârsta de 20 de ani. „Este vorba despre menținerea sănătății și grosimii pielii pleoapei. Îmbunătățirea calității pielii din această zonă asigură că pielea pleoapelor nu pierde cu ușurință laxitatea și aspectul său neted mai târziu. "

Pentru cele mai bune rezultate, coerența este esențială. „Utilizarea regulată a cremei de ochi în timp va menține pielea pleoapelor elastică și poate îmbunătăți sau preveni împotriva unor linii fine sau pierderi de colagen. Nu uitați: Nimic nu este magic. Rezultatele nu apar peste noapte, adaugă Dr. Chiu. „Puteți proteja și mai mult pielea delicată din jurul ochilor, alegând o cremă de ochi cu SPF sau aplicând o protecție solară în fiecare zi.” De asemenea, dr. Chiu îi sfătuiește pe oameni să-și amintească să poarte ochelari de soare atunci când sunt afară, pentru a vă proteja împotriva deteriorării luminii ultraviolete și a liniilor care se pot strecura în jurul colțurilor ochilor.

vezi produs

PASUL 5: TRATAMENTUL ANTI-ACNEIC

Potrivit dr. Diane De Fiori, dermatolog la Clinica de Tratament Rozaceea, medicamentele pe bază de rețetă și tratamentele acneice, precum serurile, trebuie să fie aplicate cât mai aproape de piele pentru a-și maximiza beneficiile.

Deoarece tratamentele acneice diferă de ingredientele active, verificați ambalajul produsului sau consultați medicul dermatolog pentru a găsi cel mai bun mod de a-l aplica. Peroxidul de benzoil (pe bază de rețetă), un ingredient obișnuit pentru tratarea spotului pentru acnee, are o durată de lucru de la una la trei ore, potrivit medicului estetician și specialist acnee Ashley Wiley. „Orice cremă care intră în contact cu ea înainte de a-și finaliza activitatea, probabil, va inhiba funcționarea corectă a ingredientului activ.

PASUL 6: HIDRATAREA

Da, toată lumea are nevoie de un produs hidratant, chiar dacă ai tenul gras. „Chiar dacă corpul dumneavoastră are propriul său sistem de lubrifiere natural format din glande care secretă ulei (sau sebum) pentru a menține un strat protector împotriva condițiilor exterioare și infecțiilor dure, majoritatea dintre noi avem nevoie de hidratare suplimentară după devastările provocate de soare, vreme și chimicale dure pe pielea noastră ”, explică dermatologul Sandra Kopp.

Cei mai mulți experți recomandă că cel mai bun moment pentru a aplica un produs hidratant este acela în timp ce pielea este încă umedă, deci cu cât treceți mai repede prin aplicarea serului și tratamentului dvs., cu atât mai repede veți putea bloca o hidratare atât de necesară cu ajutorul hidratantului.

Dacă utilizați un tratament pentru acnee la fața locului, poate doriți să săriți zonele respective atunci când aplicați hidratantul dvs. pentru a vă asigura că ingredientele din acesta nu vor interfera cu ingredientele active din tratamentul dvs. la fața locului.

Pasul 7: SUNSCREEN

Protecția solară ar trebui să fie ultimul pas în rutina ta de îngrijire a pielii în timpul zilei dacă folosești o protecție solară fizică sau minerală, care funcționează blocând fizic razele UV. Acest pas devine complicat atunci când utilizați o protecție solară chimică.

Dr. Rogers explică: „Protecțiile solare chimice trebuie să fie absorbite în piele pentru a fi eficiente, astfel încât aplicarea după hidratarea dvs. va întârzia și va împiedica acest lucru. Cu toate acestea, dacă aplicați protecția solară chimică înainte de hidratare, hidratantul dvs. nu va funcționa la fel de bine, deoarece pielea este acoperită cu protecție solară chimică. ”

Deci, pentru a evita acest lucru, și din multe alte motive, dr. Rogers recomandă întotdeauna să folosești o protecție solară fizică cu zinc și să o aplici după hidratant. „Zincul este sigur, eficient și oferă cea mai largă protecție împotriva razelor UVA și UVB.”

În ceea ce-i privește pe cei cărora le place utilizarea de protecție solară chimică, încercați să căutați formule care să ofere beneficii hidratante, astfel încât să puteți obține nevoile zilnice de hidratare în timp ce vă protejați pielea.


In postul urmator va voi prezenta regimul de noapte.

Stai aproape si ai grija de corpul tau!