Frumusețea naturală este cu siguranță o tendință și atât de mulți încearcă să obțină profit din aceasta. Aceasta se numește spălare verde. Practic înseamnă că marketerii ar putea re-marca un produs clasic și pot afirma că este firesc. Trebuie să fii atent. Ca exemplu,termenii "organic" și "natural" sunt adesea folositi în mod interschimbabil, chiar dacă înseamnă un lucru complet diferit. Prin urmare, nu lăsați marketerii și mărcile să vă păcălească și să vă facă să citiți puțin. Nu ai vrea să folosești pe față o cremă pretinsă la fel de naturală de brand, înțeleasă ca produs cosmetic bio de către tine și plină de substanțe chimice. Ești deja pierdut? Este de inteles. Pentru început, citeste articolul de mai jos și vei ajunge să știi un pic mai multe despre cum să citesti etichetele cosmetice.

Produse cosmetice naturale:


Așa cum numele pare să îl indice, îngrijirea cu produse cosmetice naturale ar trebui să fie pe deplin naturală. Ar avea sens, nu-i așa? Ei bine, nu este atât de ușor. Să încercăm să explicăm: un șampon de trandafir nu ar putea fi făcut din trandafir OMG și doar numele va fi natural. Motivul pentru care ai putea fi înșelat este faptul că termenul „natural” nu este reglementat. Astfel, un cosmetic care este produs cu un procent redus de ingrediente naturale poate fi totuși marcat ca fiind natural și anunțat în acel termen de către mărci.
Dimpotrivă, îngrijirea naturală reală a pieliie, poate fi realizată cu produse care contin ingrediente din fermele mici, fabricate de către producătorii locali, care pot tine mai degrabă promisiunile. Singura modalitate de a fi sigur de ce să cumperi este să citești eticheta. Rețineți că ingredientele apar în ordinea cantității (procentul mai mare este listat mai întâi), deci dacă nu puteți pronunța primele cuvinte, este un semn rău. Puteți afla mai multe despre cum puteți citi eticheta acum.

Produse cosmetice ecologice, ecologice / prietenoase:


Problema este aceeași pentru produsele cosmetice si pentru produsele de îngrijirea pielii. Acești termeni nu sunt reglementați. Deci, o cremă de față verde(green) ar putea fi mai bună pentru mediu, dar ar putea fi plină de substanțe chimice. Încă o dată, cumpărați inteligent și petreceți câteva minute în plus citind eticheta.


Produse organice:„Organic” este un termen strict reglementat de FDA. DA, în sfârșit poți fi ușurat și să te bazezi pe un simplu logo dacă nu ai timp să parcurgi lista de ingrediente. Organic înseamnă că ingredientele sunt crescute organic. Cosmeticele organice sunt apoi garantate fără pesticide sintetice, fără îngrășăminte petroliere și nu sunt modificate genetic. Trebuie să atingă un anumit procent pentru a fi etichetat în mod legal și există niveluri diferite de organic. Cosmetice etichetate „Produse cu ingrediente organice”. sunt obținute din cel puțin 70% din ingredientele organice. Cel mai bine ar fi să cumpărați produse etichetate „organic” (95% din ingrediente organice). Puteți să aveți încredere în ele!
Mai mult, acele produse ecologice sunt produse ecologic,nu au fost testate pe animale și ambalajele sunt ecologice și reciclabile .

Produse cosmetice netestate pe animale:


Dacă principala ta preocupare nu este originea ingredientelor, ci micii noștri prieteni de animale, ar trebui să iei în considerare produsele cosmetice fără cruzime și vegane. Un produs fără cruzime nu a fost testat pe animal. Acest lucru este garantat de certificări precum Iepurasul sărind ( :) ).
În ceea ce privește produsele cosmetice naturale, unele produse de înfrumusețare pot fi lipsite de cruzime, dar nu pot fi certificate, deoarece, din nou, Google este cel mai bun prieten al tău.

Cosmetice vegane:


Un cosmetic vegan nu conține produse de origine animală și nu este testat pe animale. Cu toate acestea, pot conține substanțe chimice. Astfel, un produs poate fi vegan, dar organic. Dacă sunteți încă un pic pierdut, nu vă faceți griji, la sfârșitul articolului este disponibil un tabel clar de explicații.